Jak vybrat džíny podle typu postavy?

Asi každá žena ví, jak náročné je najít dobře padnoucí džíny. Většinou nepřipadá nákup „naslepo“ přes internet v úvahu, protože rozličné střihy, délky, materiály a další věci je třeba vždy vyzkoušet na vlastní kůži. Jakýmsi vodítkem, po kterých kalhotách v obchodě jako první sáhnout, může být vaše postava. Každému typu totiž sluší něco jiného – podívejte se, co by mělo nejvíc sednout zrovna vám a možná konečně najdete ten ideální kousek, ve kterém se budete cítit skvěle.

Přesýpací hodiny

Postava přesýpacích hodin je sen každé ženy – plná ňadra a boky v kombinaci s úzkým pasem prostě vypadají žensky a sexy. Pokud jí chcete dát ještě více vyniknout, sáhněte po „zvonáčích“. Že už jsou dávno z módy? To není vůbec pravda! Nohavice do zvonu si opět získávají své fanynky a vracejí se na výsluní.

Chlapecká postava (obdélník)

Chlapecká, nebo obdélníková či „modelkovská“ postrádá typické ženské křivky. Pokud jste majitelkou tohoto těla, je pro vás výběr ideálních džínů poměrně jednoduchou záležitostí; sedí vám totiž úplně všechny typy. Nejlépe na vás vyniknou takzvané boyfriend džíny, které jsou rovného střihu a mají širší nohavice. Pokud byste ale chtěla opticky zvýraznit křivky, zaměřte se na pas – kalhoty s vysokým sedem v úzkém střihu doplňte výrazným opaskem a top do nich zastrčte. 

Hruška

Postava hrušky je dnes velký trend a kdejaká ženy by za ni doslova vraždila. Velké pozadí a útlý pas si získali přízeň nejen žen, ale také mnohých mužů. Pro dámy oplývající těmito tvary se výborně hodí skinny džíny s vysokým pasem, které nechají křivky hezky vyniknout. Navíc prodlouží a zúží nohy. Volte kalhoty tmavších barev, protože ty světlejší opticky rozšiřují. Dobře vypadají i boyfriend nebo kalhoty s rovnými nohavicemi, nicméně ty fungují spíše jako zamaskování tohoto „nedostatku“, ze kterého však v dnešní době snadno uděláte spíše přednost!

Jablko

Tento typ postavy je pro ženy asi nejméně žádaný a mnohé z nich s ním vysloveně bojují. Vyznačuje se totiž tím, že nejširší oblastí je břicho a tělo působí „kulatě“. I s tímto se však dá pracovat, pokud si obléknete džíny s elastickým pasem. Dobrou volbou budou takzvané „jeggins“, což jsou kalhoty na pomezí legín a džínů. Místo klasického zapínání na zip a knoflíky mají v pase pouze gumu, takže se skvěle přizpůsobí postavě. Vyhněte se příliš úzkým nohavicím, nejlépe vypadají ty rovné.

Krátké nebo dlouhé nohy?

Dlouhé a štíhlé nohy jsou u žen prostě žádanější, o tom není pochyb. Ženy, které je mají, jim mohou dát vyniknout v úzkých džínách, a navíc si mohou dovolit i nízký pas a boty bez podpatků. Pokud však máte nohy kratší a toužíte je opticky prodloužit, zvolte kalhoty s vysokým pasem, v plné délce, a doplňte je také vysokými botami.